LUNAPARK

Lidstvo ještě stále nepřišlo na to, že všechny problémy vyřeší kolotoč. 
Mankind still haven't figured out that carousels can solve all the prolems in the world.

BUNDA / JACKET (LINDEX) | KOŠILE / SHIRT (PULL&BEAR) | TAŠKA / BAG (POLAGRAPH) | BRÝLE / SUNGLASSES (H&M)

LE MARKET

Na Le Marketu jsem přišla na le mizinu...čestné shopaholické!
At Le Market, I became le poor girl...shopaholic's honour!

SLEEPING BEATA

 photo 25a74316173df701cf2a12e44050e839_zps28528715.gif
Protože jarní únava je sviňa, a protože já jsem na spánek (díky své nedávné zkušenosti s nespavostí) odborník, přináším vám Pět rad jak správně spát.
  • Choďte spát  a probouzejte se každý den ve stejný čas. Tělo si zvykne na pravidelnost a spánek bude plnohodnotnější. V pátek je povoleno lehce přetáhnout. Ovšem jen v případě, že se to nedozvím. Jinak dostanete na sleepy hollow! 
  • Nejezte před spaním nic těžkého. (Tento bod je možné občas porušit. Půlnoční nálety na zmrzlinu jsou dovoleny v krizových situacích jako je například rozchod - ať už váš nebo dvou hlavních hrdinů vašeho oblíbeného seriálu.)
  • Spěte při otevřeném okně nebo před spaním deset minut větrejte místnost. To platí i v zimě. Ne, nekroutíme hlavou...větráme! "Smrádek, ale teploučko" pro mě není výmluva.
  • Povlečení, ve kterém spíte, perte jednou za dva týdny. Ano, skutečně! Majitelé nesouhlasných komentářů budou okamžitě sežehnuti plamenem. Můj argument totiž zní: "choďte si dva týdny v jednom tričku, a pak řekněte, že je čisté." Nebude. A pakliže jste viděli tohle, pak víte, v čem peru já. Lenor...pro spaní to nejlepšííí!
  • Když opravdu nemůžete usnout, čtěte. Čtení unavuje oči a příjemně ukolébává. Monitor počítače ani televize touhle kouzelnou silou nedisponují. 
+ jeden babský recept na závěr: horké mléko s medem vás uspí k neprobuzení.

Máte taky nějaké tipy pro lepší spánek?

SVETR / PULLOVER (H&M) | KRAŤÁSKY / SHORTS (H&M)
One more photo here

HIP (HAP) HOP

 Vždycky jsem chtěla být hiphoper. Nosit volné kalhoty, velké řetězy, kšiltovky s rovným kšiltem a pohupovat se v rytmu mega swegga hudby. Spíš než hiphoper jsem ale hiphopéro. 

CUT

 photo 6948b08fba30eb7332cde684fe72c6a0_zps4c0ec911.gif
 Vlasy mi teď vlají o polovinu méně. Jsou totiž o polovinu kratší, přesně jak jsem slíbila...Tohle jsou jedny z posledních fotek, kde mám ještě dlouhé páčo.
I cut my hair so it's blowing in the wind a little less. Not like this long...but I don't mind.

KOŠILE / SHIRT (BERSHKA) | KRAŤASY / HIGH-WAISTED SHORTS (PULL&BEAR)

DIY INVISIBLE HANDBAG

 Slabost pro průhledné věci mám už dlouho. Začalo to těmihle náramky za hubičku. Mánie průhledných kabelek mě ale úspěšně míjela širokým obloukem. Asi proto, že jsem typická kabelková bordelářka. Tohle průhledné psaníčko mě ale dostalo natolik, že jsem dokonce ochotná si v kabelce uklidit. Pořádný jarní úklid se tomu říká. Nejdřív jsem myslela, že bych mohla podobnou sehnat na nějakém levném zahraničním e-shopu, pak mě ale napadlo, že si ji raději vyrobím. A tady jsem našla opravdu šikovný návod, jak na to. Takže teď jen sháním potřebné "ingredience", abych se mohla pustit do výroby. S výsledkem se vám co nejdříve pochlubím, bude-li prezentováníhodný a nebude-li vypadat jako luxusní pytel na odpadky. 

[source: a pair & a spare]

HAIR CARE

Mým snem je mít krásné vlasy a vůbec se o ně nemuset starat. K naplnění svého snu, jsem začala u toho, že na ně (lidově řečeno) seru jak na placatý kámen. To znamená, že jsem už půl roku nebyla u kadeřníka a nejméně rok jsem je nepatlala žádnou maskou. A mé vlasy se mi za to odvděčily tím, že jsou tak odporné, že mám chuť je do posledního chlupu vyrvat. Ale uklidním své emoce...před pár dny jsem si pořídila tenhle zázrak z dílny drsňáka Toniho a jeho parťáka Guye a věřím v lepší zítřky. S pár produkty těchhle dvou chlapíků už mám zkušenost (konkrétně s těmito) a zatím si získaly mé srdce i vlasy. Teď už zbývá jen objednat se ke kadeřníkovi a shodit pár cenťáků té uschlé slámy. Pak, a to přísahám na holý pupek, už budu svým vlasům do smrti jen sloužit. Amen.
Jak se o své vlasy staráte vy? Doufám, že ne stejně "zodpovědně" jako já.
Do you know what would be fair? Well...have totally wonderfull hair with asolutely no care. That's my dream.

MASKA NA VLASY / HAIR MASK (TONI&GUY)

AND HE SAID

 Find what you love and let it kill you.

[Charles Bukowski]

KABÁT / COAT (NEW YORKER) | TRIČKO / TOP (H&M) | KALHOTY / PANTS (MANGO) | KABELKA / BAG (??? - borrowed from my mom) | KLOBOUK / HAT (H&M) | GUMÁKY / WELLINGTONS (SECOND HAND)

INTERIOR


 Zbožňuji čisté bílé interiéry s barevnými akcenty. Podle toho to taky u mě vypadá. Doufám, že časem se dopracuji k něčemu podobnému, jako je pokoj na třetí fotce. Jak jste na tom vy? Potrpíte si na vzhled vašeho pokoje? A jste raději pro čistý minimalismus nebo haldu serepetiček? Stěny...bílé, barevné nebo tapety?

[All photos are from my room except the third one. Source: tumblr]

PLAKÁTY / POSTERS (ANDY WARHOL and PASTA) | KAČENKA / DUCK (BUD DUCK) | TELEFON / TELEPHONE (NANOVO)