PART OF LEOPARD

Mám novou kabelku. Je to kočička se vším všudy...když ji hladím, tak vrní.
P.S. Přijďte se podívat na Dyzajn márket. Bude to žůžo a můžeme se tam vidět!

TRIČKO / TOP (MOHITO) | KALHOTY / PANTS (H&M) | KABELKA / BAG (LYDC via Zoot) | BRÝLE / SHADES (QUAY via Bohemic) | BOTY / HEELS (H&M)

RECYCLING AND DIY-ING

Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. A tak jsem na čtvrteční "dýajvájové" akci v H&M showroomu příliš kreativity nepředvedla. Zbylo tam na mě totiž jen pár opelichaných peříček, několik cvočků a hromada muchomůrek. Inspirace na mě ale padala ze všech stran, protože ti, kteří přišli včas, "dýajvájovali" o sto šest. A tak jsem se alespoň mohla pokochat výtvory ostatních.
Musím říct, že tahle showroomácká akce se vážně povedla. Kromě toho, že jsme si mohli něco vyrobit nebo nechat přešít nesedící kousky oblečení od profi švadlenky, tak jsme taky mohli zrecyklovat staré oblečení, které už nenosíme. A to se mi hodilo asi nejvíc, protože jsem při nedávném stěhování vyřadila několik hader (a toto slovo používám záměrně, jelikož by se dané věci daly už skutečně použít pouze jako hadr), kterých jsem se potřebovala nějak šikovně zbavit. H&M můj problém vyřešilo...od pondělí jsou totiž v každé prodejně umístěny krabice, do kterých můžete hodit staré oblečení, které bude následně zrecyklováno. Nejenže uděláte něco správného, ale ještě za každou tašku věcí dostanete poukaz na další nákup. Tomuhle říkám revoluce!
Jdu vyřadit další kusy.
Co vy? Chystáte se taky zbavit nějakého oblečení? A recyklujete nebo raději "dýajvájujete"?

THAT DAY

Jsou fotky, které vám připomenou události, které se v daný den staly. Jsou fotky, díky nimž se vám vybaví lidi, na které jste v tu chvíli mysleli. Jsou fotky, které ve vás vyvolají smutek, protože souvisejí s něčím, co vás v danou chvíli trápilo. Jsou fotky, které si už nechcete připomínat...ty v krabicích a šuplících. Tyhle fotky v sobě mají kousek smutku toho dne. Sluníčko hřálo a vítr voněl létem. A přitom o chvíli později už to bylo všechno jedno...

KOŠILE / SHIRT (ZARA) | KRAŤASY / SHORTS (ZARA) | BUNDA / JACKET (H&M) | BOTY / LEATHER SHOES (KEDS via Urbanlux) | BRÝLE /SUNGLASSES (ASOS) | TAŠKA / TOTE BAG (POLAGRAPH)

VISITING NORMAN ROCKWELL

 Při návštěvě New Yorku jsem měla možnost nahlédnout do dílny amerického ilustrátora titulních stran časopisu The Saturday Evening Post, Normana Rockwella. Jeho kresbami se totiž k vytvoření kolekce Stockbridge nechal inspirovat dvorní návrhář značky Gant Michael Bastian. Kolekce je sice poprvé ryze pánská, ale tu koženou bundu bych svému příteli klidně bez okolků kradla a vydávala za dámskou. Ona totiž nejen dobře vypadá, ale je i nádherně zpracovaná. Do posledního malého puntíčku a detailíčku na chlup stejná jako ta od Normana. Michael je prostě pašák.

[více fotek se zobrazí po rozkliknutí článku]

NEW YORK MINUTE

Byla jsem na skok v New Yorku. Totiž v tom pražském "ňů jorku", v showroomu Gantu. Obdivovala jsem tamní módu, cpala se vynikajícími hot dogy a karamelovými jablky a s chutí je zapíjela vychlazenou Colou. Nová podzimní kolekce mě vážně baví...s těmi vlněnými svetry bych se mazlila do alelůja, o hedvábných šatech ani nemluvím. Od teď už vím, že opravdovou lásku k New Yorku umí vyjádřit nejen Woody Allen, ale i Gant
P.S. Zítra vám naservíruju druhou část amerického příběhu. Těšte se.

[více fotek se zobrazí po rozkliknutí článku]

HOW I MET GLADYS

 Jsou jí teprve dva roky a už hýbe světem (alespoň tím mým). Potkaly jsme se někde mezi průlezkami a pískovištěm a bavily se o dudlících a panenkách. Až vyroste, bude jistojistě modelka...nebo herečka. Prozatím je ale malé "kapučíno". Hodlám si ji teď půjčovat na víkendy. Myslím, že budeme skvělá dvojka.
She's only two years old but she can already move the world (that mine at least). We met somewhere between climbing frames and children's sand pit and talked about dummies and dolls. When she grow up, she'll be model...or actress. Now she's little "cappuccino" - like her mother says. I'm gonna be her babysitter some weekends and I think that we will be perfect couple. 
[více fotek se zobrazí po rozkliknutí článku]

I'M A BOOKWORM

O prázdninách pravidelně rozšiřuji své nedělní chvilky poezie na osm týdnů intenzivního čtení. Co vy? Taky v tomto období čtete více než jindy? Nebo se jen placatíte u vody, létáte po světě a vypínáte svůj vzdělávací režim? A máte nějaké tipy na opravdu dobrou knihu? Sem s nimi...jsem nenasytný knihomol.

ALONE IN PRAGUE

 Všichni jsou ve Varech, jen já trčím doma a celý víkend zkouším na premiéru, která mě čeká v pátek. Kde jste teď vy? Napište mi, odkud mě sledujete a já tam s vámi budu cestovat alespoň v myšlenkách. A slibuji, že vám namažu záda opalovacím krémem, když bude třeba.

KRAŤASY / SHORTS (TOPSHOP) | TRIČKO / T-SHIRT (NEW YORKER) | KOŽENÁ BUNDA / LEATHER JACKET (ORIGINAL HAND-MADE - via Adela Chloe) | BRÝLE / SUNGLASSES (QUAY via Bohemic) | PSANÍČKO / CLUTCH (LINDEX) | NÁHRDELNÍK / NECKLACE (MARC BY MARC JACOBS) | BOTY / HEELS (FLEQ)

EAT IN EDEN

Poslední dobou si žiju jako v ráji. Přítel mi dělá snídaně do postele a teplé večeře a můj spolubydlící je Francouz, který své kuchařské umění uplatňuje i v proslulé cukrárně Saint Tropez, takže jsou u nás makronky, croissanty a "čískejky" na denním pořádku. Až budu tlustá jako bečka, nedivte se...
Have you ever eaten in Eden? I do it every day...My boyfriend makes me breakfast in bed and I have always hot dinner when I come back home from my job. In addition, my flatmate works as a baker in Pâtisserie Saint Tropez, so we have macarons, croissants and cheese cakes on a daily basis. Don't be surprised, when I'll be fat...

HEY MICKEY

 Člověk by si měl plnit sny v každém věku. Možná jsem na tyhle brýle příliš stará, ale prostě jsem je musela mít. Teď už jen splašit někde mé vysněné hodinky s vodotryskem.
Máte taky nějaký vysněný kousek?
I am probably too old to wear these sunglasses but it was my must have for a long time. And I think that people should make their dreams come true at any age.

BRÝLE / SUNGLASSES (CHOIES)