LEAVE

Milí zlatí, odjíždím. S krosnou a obavami na vodu do divoké přírody, kde se budu seznamovat s novou třídou a se svou vlastní neschopností v roli háčka. Doufám, že přežiju! Držte mi palce a sem tam sem (ještě jsem se do toho nezamotala) mrkněte. Články se tady budou objevovat, i když tady nebudu.
Tak ahóóóóóóóóóóóóóóóój!
P.S. Jak dlouhé je dostatečně dlouhé vodácké ahój?

[více fotek se zobrazí po rozkliknutí článku]

LOVE&PEACE

V Bohemic, zemi zaslíbené, které vládla mírumilovná královna Ana Tzarev, se sešlo sedm statečných princezen, aby šířily lásku...a nebyla to jen nafouknutá bublina, to mi věřte.

[více fotek se zobrazí po rozkliknutí článku]

DRESS OF MY LIFE

Možná tomu nebudete věřit, ale tyhle šaty čekaly v mé skříni na svou premiéru celé dva roky. Ne proto, že by na ně nebyla vhodná příležitost, ani proto, že bych na ně neměla odvahu. Jen jsem do nich jednoduše potřebovala trochu "dorůst". Byly totiž o dvě čísla větší, než je má běžná velikost. Smutně jsem je pokaždé vytáhla někde ze spodní poličky (ano, dokonce neměly ani své čestné místo na ramínku) a přála si, aby se časem srazily. Ale protože všechno má svůj čas, nakonec jsem se dočkala a díky téhle akci jsem si je konečně nechala zúžit. Od té doby jsme nerozlučná dvojka. Vlastně mám pocit, že mě nikdy žádný kousek šatníku tak přesně nevystihoval. Máte to tak taky s nějakým oblečením?

P.S. Pokud mi chcete udělat radost, tak mi prosím SEM přihoďte jedno "To se mi líbí". Poněvádž mně se to bude líbit ještě víc. Děkuji!

[více fotek se zobrazí po rozkliknutí článku]

NEW IN DA HOUSE

 Ačkoli to tak na první pohled nevypadá, tak se teď snažím dost šetřit. Když utrácím, tak jen za věci ve slevách (a to prosím tak zlevněných, že další stupeň slevy už by byl jen "zdarma"). Když já prostě miluji, když odcházím z obchodu s taškou plnou věcí a přitom jen o dvě stovky lehčí. Jediné, na čem nikdy nešetřím, je kosmetika. Za to bych si ale kolikrát urazila pracky. To pak dopadá tak, že mám masku na obličej v hodnotě kožených šortek, sukně, trička, balerínek, tílka, náhrdelníku a měsíční tramvajenky. A já se ptám: Kdy tohle skončí?

Jak jsem šetřila: 
BALERÍNKY / FLATS (H&M - 299,-) | KOŽENÉ KRAŤASY / LEATHER SHORTS (VINTAGE - 200,-) | SUKNĚ / TIE-DYE SKIRT (NEW YORKER - 79,-) | ŠEDÝ TOP / GREY TOP (NEW YORKER - 79,-)| PRSTEN / TRANSPARENT RING (BERSHKA - 49,-) | TRANSPARENT BAG (CHOIES- 500,-) | NÁHRDELNÍK / NECKLACE (H&M - 249,-) | STŘÍBRNÉ PRSTÝNKY / SILVER RINGS (H&M - 179,-) | LAK NA VLASY / HAIR SPRAY (REDKEN - dárek z kadeřnictví Hairborn)

Jak jsem utrácela:
RTĚNKA / LIPSTICK (LANCÔME - 590,-) TRIČKO S HVĚZDAMI / STARS T-SHIRT (WILDFOX via Bohemic - 590,-) | MASKA NA OBLIČEJ / FACE MASK (GLAM GLOW - tak to ani nechcete vědět!)

A co vy? Máte to podobně? Za co nejvíce utrácíte a kde se naopak snažíte šetřit

FRENCH FIGHT

Byla neděle. Jeden z těch dnů, kdy není ani horko ani zima. Na rohu Rue des Trois Frères seděla u stolku v malebné kavárničce dáma ve velkém černém klobouku, slečna Touche Eclat - v úzkém kruhu přátel zvaná Zlatíčko. Čekala na své dvě kamarádky, které měly jako vždy zpoždění. Rozčilením míchala svou kávu tak horlivě, až vylila značné množství na skleněnou desku stolu. Cítila se trochu trapně, ale jen do té chvíle, než si všimla, že pánovi u vedlejšího stolku upadlo kus crème brûlée na jeho čistou bílou košili. Brzy dorazila slečna Teint Miracle, které to v její stříbrné róbě mimořádně slušelo. A nebylo to jen proto, že jí z ní laškovně vykukovaly opálené nožky. Záhy se k nim připojila i madam Clinique, která měla ve zvyku chodit všude poslední. V šatech tělové barvy sice vypadala čistě a upraveně, ale v porovnání se zbylými dámami působila poněkud nudně. Jala se tedy alespoň vyniknout svým hlasitým projevem o tom, co neobvyklého se jí v minulých dnech událo. Tady náš příběh, drazí čtenáři, začíná nabírat obrátky. Tahle neděle totiž neměla proběhnout obvyklým poklidným způsobem. Nevinné tlachání se změnilo v hádku. Zprvu se jen madam Clinique zmínila o tom, že byla předevčírem na nějaké párty, kde vydržela celou noc až do ranních hodin bez jediné známky únavy. Pak se ale začala vytahovat, že nezná nikoho, kdo by měl tak úžasné krycí účinky, jako ona. Zmínila taky něco o kvalitních genech, což slečna Touche Eclat komentovala jen hlasitým sarkastickým smíchem. Slečna Teint Miracle se do toho okamžitě vmísila a aby obě dámy uklidnila, začala vyjmenovávat všechny jejich klady. Věděla, že rovněž Touche Eclat umí účinně bojovat proti známkám únavy, a díky svému vybranému vkusu a slabosti pro luxus si ji oblíbilo mnoho žen. Její krycí schopnost sice není tak markantní, ale zase umí výborně rozjasnit jakékoli místo. Madam Clinique ve společnosti nikdy příliš nezářila, ale je pravda, že ve výdrži je takřka nepřekonatelná. Ani výčet všech jejich kladných vlastností ale dámy neuspokojil. Chtěly, aby Teint Miracle sepsala seznam plusů a mínusů a na základě toho pak rozhodla, která z dam je ve svém oboru nejlepší. Výsledek byl ale nerozhodný, což obě dámy ještě více naštvalo a tak začaly všechnu vinu házet na chudinku Teint. Vyčetly jí všechno. To, že je nejhezčí, že stejně nejlépe kryje ona, a že ony dvě jsou celý život jen v jejím stínu. Že ona jediná opravdu umí bojovat proti kruhům pod očima, protože to prý říkala i ta bloggerka Beáta, co má s kruhy pod očima zkušenost, a to je prý nějaké "haló", když už se o tom i píše. Teint Miracle jen tiše seděla a cítila se potěšeně a zahanbeně zároveň. Pak řekla: "Holky, kašleme na to. Hlavní je, že se máme. Nikdy nebudeme vyhovovat všem, ale i tak si v každé z nás může někdo najít to dobré. A dneska to kafe platím já." Ještě chvíli si povídaly, a pak se rozloučily s příslibem dalšího setkání. Příště si budou povídat už jen o chlapech, hubnutí a o tom, kde dělají tu nejlepší zmrzlinu v Paříži. 

Máte zkušenost s nějakou z těchto tří dam? A která je vaše favoritka? U mě jasně vítězí ta od Lancôme, protože s mými chronickými kruhy pod očima umí zatočit jen ona.

AIRBRUSH CONCEALER (CLINIQUE) | TEINT MIRACLE (LANCÔME) | TOUCHE ECLAT (YVES SAINT LAURENT) | LEGO KRABICE (BONAMI)