SECOND CHANCE

 Některým věcem by člověk měl dát druhou šanci. Lízátku, které vám vypadlo z pusy na zem (5 vteřin je kouzelná formule, která stále platí), tomu klukovi s upocenýma rukama, který vás už potřetí zve na rande, i tomu filmu, co nikdy nejste schopní dokoukat do konce, i když patří do zásadních počinů kinematografie. Já dala druhou šanci tomuhle saku. Naposledy jsem ho měla na sobě před dvěma lety. Pak jsem ho uklidila hluboko do temnot skříně a za pár měsíců ho vytáhla jen za jediným účelem - prodat ho. Ano, chtěla jsem ho dát všanc někomu, kdo by ho skutečně vynosil. Po pečlivém uvážení a zhruba půlhodině před zrcadlem jsem se rozhodla si ho ještě nějakou dobu ponechat. A kdo ví, třeba ho zase zastrčím do skříně a za pár let mu dám další, tentokrát třetí šanci. 
Máte taky nějaký takový kousek, kterému jste dali druhou šanci?



EVERYTHING CHANGES


Za pár dní mě čeká jedna velká životní změna. Nevím, co od toho čekat, a tak se těším a bojím zároveň. Ale i když mám strachem stažené půlky, půjdu do toho po hlavě. A doufám, že vy toho zůstanete součástí. Třeba ze mě za pár let bude kromě blogerky i herečka. 
I am expecting one big life change in a few days. I am looking forward and I am afraid at the same time because I don't know what exactly should I expect. But even though I fear, I will enjoy it. And I hope that you will be a part of it all. Maybe in a couple of years I will be an actress (not only blogger). Wish me luck.



CREATIVE

V poslední době se vyžívám v aliteracích. Většina z nich má lehce lechtivý "look". Kupříkladu: Krajkové kalhotky koupené ke kontroverznímu koketování. Nebo: Nestoudné neglížé nažehluji něžně. Sexy souprava spodního sádla. Možná bych to měla vydat knižně. Jmenovalo by se to Velká várka volovin. 
Koupili byste si to?

KABÁT / COAT (ZARA - secondhand) | KALHOTY / PANTS (TOPSHOP) | KLOBOUK / HAT (H&M)

ONE MORE PHOTO HERE

DREAM (OPEN) HOUSE

Starý dobrý Dream House už není to, co býval. Teď je snad ještě krásnější než kdysi. Nově zrekonstruované prostory se otevřely v rámci akce Open House. V den zahájení MBPFW se pak konal jeden "spešl" den s naprosto "spešl" náplní. Kromě představení nových kolekcí českých návrhářů a různých designových vychytávek se zde prezentovaly i podzimní kolekce oblečení a doplňků z internetového obchodu Bohemic. O květinovou výzdobu se postaralo Florestino Kristino, o náš hairstyling Michal Zaapoměl, o náš morální úpadek vinárna Veltlin a její BIO vína, nakrmil nás Gianfranco Coizzi a o trochu té kulturní krmě se postarala Klára Vytisková a její dívčí kapela KLARA. No povím vám, že lepší akci jsem v Dream House nezažila! Snad jen tuhle.




SOUTĚŽ O LÍSTKY NA MBPFW

Napište do komentáře pod článkem, jak byste se oblékli na pražský víkend módy, a zapojte do svého imaginárního outfitu kteroukoli věc z internetové nákupní galerie Bohemic (do komentáře pošlete odkaz na danou věc). Tři z vás pak získají vstupenky (vždy po dvou kusech - pro vás a doprovod) na zmíněné přehlídky, které se uskuteční v pátek 20.září.

Vítěze vyhlásím ve čtvrtek 19. září na facebookové stránce Fashion Picanteria

HODNĚ ŠTĚSTÍ

[Sponsored by Bohemic and La Gallery Novesta]

LOUIS VUITTON PRESENTATION

 Když mi před pár týdny přistála v emailové schránce pozvánka na prezentaci nové kolekce Louis Vuitton, pištěla jsem jako malá holka. Bylo to jako dostat první pusu od toho kluka z 1.B, kterého milují všechny vaše spolužačky. A neumíte si ani představit tu míru nadšení, když jsem zjistila, že mi nechali vyrobit můj vlastní monogram na kufr. Na kufr, který sice zatím nevlastním, ale jistojistě si ho jednou (za hodně hodně dlouho) pořídím. Protože teď už musím, kapišto? Teď už je to moje "vuittoňácká" povinnost připnout tu věcičku kam se sluší a patří. Nemám pravdu?


FULL OF FUR LOVE

 Já a kožichy jsme nikdy nebyli příliš velkými kamarády. S tímhle bych ale klidně ochotně spálila občanku a utekla někam daleko, kde není civilizace, abych se mu tam oddala duší i tělem, pekla mu žitné placičky a lovila smradlavé ryby. Takže se vás ani nebudu ptát, jestli si ho koupit nebo nekoupit, protože odpověď je zřejmá.
I've never fallen in love with fur coat. But this one is so amazing that I would like to burn my identity card and go far away where no people live to give it my body and soul, bake rye pancakes and fish stinking fishes. Welcome to my dream fur paradise.


WHITE RIDER

Vždycky jsem chtěla bílé kalhoty. Čisté, úzké, takové, které by mi nedělaly širší nohy. Povím vám, že byl docela kumšt takové sehnat. Ještě větší kumšt je ale udržet je aspoň dvě hodiny čisté. Nemá někdo návod, jak se zbavit zlozvyku utírání upatlaných rukou do kalhot?
I always dreamed of white pants. Pure and slim. Those that don't make my legs thicker. Well, it was quite difficult to find pants like that. But do you know what's even more difficult? Keep them clean. I definitely need some instructions to get rid of my bad habit - wiping dirty hands on my pants.

[více fotek se zobrazí po rozkliknutí článku]


LENOVO + F&F

 Před časem jsem byla oslovena firmou Lenovo, se kterou jsem navázala spolupráci (o tom ale někdy příště). Společně jsem pak naplánovali prezentaci nejnovějších notebooků a touchpadů v nejvyšším patře Žižkovské věže. A protože jsou produkty Lenovo opravdu stylové, rozhodli jsme se celou prezentaci propojit s módou. Já jsem byla pověřena rolí stylistky, a tak jsem všechny modely (mezi kterými byly i bloggerky Martina a Leona) oblékla do nejnovější podzimní kolekce značky F&F. Byl to krásný den...jen mě mrzí, že při všem tom shonu jsem si ani nestačila prohlédnout Prahu z ptačí perspektivy.
Příště vám ukážu, co jsem na sobě měla já. Malá ochutnávka níže.

[více fotek se zobrazí po rozkliknutí článku]